UTAZÁS BÁNKRA

I BIKE BÁNK – Tekerj a tóra!

Gyere bringával a tóra és helyben is közlekedj azzal. Ha csak lent tekernél a helyszínek között vagy kirándulnál egyet a legizgalmasabb biciklis túraútvonalon és kedves falvakban, a Magyar Kerékpárosklubtól bérelhetsz majd szuper bicikliket a tóparton.

Bringabérlés árak: 1 napra 2500 Ft / 2 napra 4500 Ft / 3 napra 6000 Ft / 4 napra 7000 Ft
A bérleti díj mellett biciklinként 10 000 Ft kauciót is be kell fizetni, amit a bringa hibátlan leadása után visszakapsz.

A Kerékpárosklub a biciklibérlés mellett profi szervizt és kerékpártárolókat is biztosít a fesztivál több helyszínén. Lesz majd közös tekerés is, addig is edzésre fel!

Vonattal és biciklivel a tóra

Ha nem érzed magad elég fittnek, hogy végigtekerd a Budapest-Bánk vonalat, akkor is biztatunk: ne add fel álmaidat, tedd meg az út felét vonattal! A MÁV Budapestről Diósjenőig óránként, Borsosberényig 3 óránként indít vonatokat egy átszállással. Vácott szállhatsz át a Diósjenőig és Borsosberényig tartó vonatra. (Diósjenőtől 14 km, Borsosberénytől pedig 8 km Bánk.) Kövesd a borsosberényi vasútállomástól a Kerékpárosklub fesztiválra vezető jelzéseit!

Aki Vácról szeretne biciklivel érkezni Bánkra, az ezen az útvonalon teheti meg: Vác- Rád- Penc- Keszeg- Alsópetény- Bánk. Ha ezt a megoldást választjátok, kérjük, kövessétek honlapunkon a friss lejutási infókat , mert a MÁV a fesztivál idején valószínűleg sűríteni fogja járatait!

Vonattal és busszal a tóra

A MÁV Budapest és Vác között sűrűn (10-30 percenként) indít vonatokat, Vácról pedig 6 közvetlen Volán-busz járat közül választhattok. Egy rétsági átszállással pedig óránként indulnak a buszok. Kérjük, indulás előtt figyeljétek a MÁV és a Volán aktuális információit!

Busszal a tóra

A Bánkitó saját buszjárata indul a Hősök teréről szerdán 11:00-kor. JEGYEK: https://tixa.hu/busz_budapest_bankito

A Volán Budapest Újpest-Városkaputól indít buszjáratokat, a délelőtti időszakban óránként, délután pedig félóránként. A menetidő nagyjából másfél óra, járattól függően számítsatok átszállásra Vácon, Alsópetényben vagy Rétságon. Kérjük, csekkoljátok a menetrendet indulás előtt, mert változhat!

Telekocsival a tóra

Üljetek be sokan egy autóba! Ha autóval jönnél, az Oszkár keresődobozában kereshetsz útitársakat. Ha pedig ódzkodsz a tömegközlekedéstől, találj helyet valakinél az autóban, így kényelmesen, olcsón és nem utolsó sorban környezettudatos módon juthatsz Bánkra. A Bánkitó Fesztivál kiemelten támogatja és ösztönzi a közösségi és környezetbarát közlekedést!

Autóval a tóra

Bánk nagyjából 60 km-re van Budapesttől, és a 2-es főúton (a Rétság utáni körforgalomtól egy kb. 2 km-es bekötőúton) közelíthető meg. Amennyiben autóval érkeztek a fesztiválra, lehetőleg minden kocsit töltsetek tele. Útitársak keresésére használhatjátok a fesztivál Facebook oldalát!

FIGYELEM: Idén a tópart és a tábor közötti útszakasz egyik oldalán a parkolás biztonsági okokból szigorúan tilos és bírságot vonhat maga után. A parkolóhelyek száma Bánkon limitált, ha ennek ellenére autóba pattansz, kérünk, készülj rá sok türelemmel és rugalmassággal.